maanantai 15. elokuuta 2016

"Kellarin kätköistä noudetaan, kas, le champagne..."


Huhtikuun treeneissä alkoi kuvassa näkyvä pirteä haitaristikin innolla valmistautua heinäkuussa Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla ensiesityksensä saaneeseen "Herrasväkeä"-teokseen, joka koostuu neljästä Rinkeli-tarinan numerosta. "Herrasväessä" turkulainen ylimystö viettää herttaista piknikpäivää Ruissalon pitsihuviloilla, kunnes soittokunta alkaa pistää sellaista komppia kehiin ettei daameillakaan säily enää eleganssi ja on paikko vain heittää jalkaa! Tässä päivityksessä hypitään ajassa edestakaisin, ja muutama treenikuva rinnastetaan siihen, miltä kiikuriherrasväki näytti Kaustisella täydessä tällingissään.
Huhtitreenien Piquenique-valssissa tanssahtelivat vielä ihastuttavat Ikit kiikuripaidoissaan...
...kun taas Kaustisella valssin pyörteisiin pääsivät upeat turkulaisdaamit pitsihelmoissaan ja herrat kesähatuissaan!
Hikisissä kevättreeneissä humppailtiin vielä vähän keskittyneemmillä naamoilla...
...mutta Kaustisella alkoi jo irrota iloisempaa ilmettä!
Mutta mitäs nyt tapahtuu? Viltti? Banaaneja? Kori? Päivänvarjo?
No, keikan jälkeen järjestettiin, totta kai, elegantti "piquenique" keskellä festivaalialuetta...
...ja siellä ehdittin myös ottaa erä "jeu de croquette". Kiikuriherrasväen bongasivat myös Helsingin Sanomien toimittaja kuvaajineen; ks. kuvareportaasi Kaustiselta täältä.


Kaustisen upean reissun jälkeen on hyvä jatkaa poloneesinuotin mukaisesti "voimistuen" kohti seuraavaa treenivuotta ja (välitavoitteiden kautta) heinäkuussa 2017 Europeade-tapahtuman yhteydessä tapahtuvaa Rinkelin ensi-iltaa. Eiköhän myös ensi kesänä siis noudeta kellarin kätköistä pullo ja skoolata nurmikolla pyöreitä vuosia täyttävälle yhdistykselle!

Treenikuvat nappasi Marjaana Puurtinen, Kaustisen kuvat Marjut Ruuhi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti