sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

"...no, tämän päivän ratoksi keksimme..."

Elenan vetämissä treeneissä helmikuussa 2016 otettiin taas monta askelta eteenpäin juhlateoksen kanssa. Useampikin kappale alkoi löytää muotonsa ja paikkansa osana teosta - tästä tulee kyllä ilmeikäs ja viihdyttävä pläjäys! Tiukat olivat kyllä taas treenit ja tekemistä riittää niiden jälkeenkin, mutta juhlavuoden tapainen merkkitapaus on varsin hyvä syy pistää tuulemaan. Puvustuksen suunnittelukin saatiin käyntiin, ja myös asujen suhteen tullaan tekemään kiikureille epätyypillisiä ratkaisuja. Eli jos jollain on tölkkinipsuja, värikkäitä sukkahousuja, olkihattuja tai vaikkapa virkattuja vihanneksia, kaikille näille on käyttöä...

Isot Kiikurit perehtyivät upouuteen koreografiaan - vuorossa masurkka.

Tutut tanhukädet, kyllä, mutta mitähän noilla jaloilla oikein tehdään...?
Entä mitä tässä oikein tapahtuu - nämä nyt eivät ole edes tutut tanhukädet...?
Ja mitä ihmettä...? No, heinäkuussa 2016 Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla selviää miten yllä esitellyt jalanheitot, Annen telemark-alastulo ja kuorolaisten hammassärky oikein meinaa.
Kiikurien teoksen "soittokunta" sen kuin kasvaa kohisten! Tämän treenin jälkeen joukkoon liittyi vielä lyömäsoittaja ja alttoviulistikin. Kyllä kelpaa kenen tahansa askeltaa tällaisen orkesterin tahtiin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti